بررسی تأثیر واحدهای هنر دانشگاه فرهنگیان بر روش‌های مورد استفاده‌ی دانش‌آموختگان آموزش ابتدایی استان بوشهر
کد مقاله : 1082-CNF-FULL
نویسندگان
معصومه کازرونی منفرد *، جواد بنافی
آموزش و پرورش، برازجان، ایران
چکیده مقاله
مهم‌ترین رسالت نظام آموزشی در هر جامعه‌ای فراهم کردن زمینه‌های لازم برای رشد و شکوفایی همه جانبه‌ی استعدادهای کودکان، نوجوانان و جوانان است. هنر، یکی از ابزار مهم آموزش است که انسان می‌تواند از طریق آن یاد بگیرد، بفهمد و ارتباط برقرار کند. کودکان و نوجوانان از طریق ارتباط با هنر می‌توانند به عنوان یک عضو فعال در دنیای پیرامون خود نقش‌آفرینی کنند. به همین سبب، یکی از حوزه‌های اساسی در نظام آموزش و پرورش دنیا، حوزه‌ی تربیت هنری می‌باشد.
امروزه هنر، در برنامه‌های درسی ایران از جایگاه مناسبی برخوردار نیست و تربیت هنری جدی گرفته نمی‌شود. پژوهش حاضر به سرفصل‌های واحد مبانی هنر و آموزش هنر در دانشگاه‌های فرهنگیان و میزان اثربخشی آن در تشویق و ترغیب دانشجومعلمان جهت به کارگیری روش‌های تربیت هنری برای بهبود دقت شنوایی دانش‌آموزان در کلاس درس می‌پردازد.
برای انجام این پژوهش به گردآوری اطلاعات از طریق مطالعه، بررسی اسناد، مشاهده و مصاحبه پرداختیم. با بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که سرفصل‌های واحد مبانی هنر و آموزش هنر در دانشگاه‌های فرهنگیان مناسب و شامل حیطه‌های مختلف هنر می‌باشد. آشنایی دانشجومعلمان با روش تدریس‌های گوناگون و استفاده از رویکرد تربیت هنری، بستگی به تدریس فعال اساتید و فعالیت‌های عملی آن‌ها دارد و همچنین دانشجومعلمان خلاقی که دانسته‌های خود را به روز می‌کنند و محیطی جذاب برای دانش‌آموزان فراهم می‌کنند، تأثیر فراوانی در تثبیت یادگیری و بهبود ضعف‌های دانش‌آموزان خود دارند. در پایان نیز روش‌های اجرا شده توسط دانش‌آموختگان فرهنگیان ذکر شده است.
کلیدواژه ها
آموزش هنر، تربیت هنری، روش تدریس فعال، تربیت شنوایی، دقت شنوایی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر